چگونه می‌توانید در مسیر پایداری سازمان خود نقش داشته باشید؟

طی چند سال گذشته، سازمان‌ها مجبور شده‌اند به سرعت خود را با چالش های بی‌سابقه و غیرقابل پیش‌بینی، تطبیق دهند. پذیرش فناوری در هر صنعتی ضروری شده است و آنچه که رهبران کسب‌وکار به‌طور معمول به عنوان “تحول دیجیتال” می‌شناختند، به نیازی برای “تسریع دیجیتال” بدل شده است.

یک بنیان دیجیتال قدرتمند، به شما امکان می‌دهد تا داده‌های خود را در مقیاس بزرگ ردیابی و مدیریت نمایید، داده‌ها را یکپارچه نموده و دیدگاه‌ها را در سازمان خود بهبود بخشید.

 این امر جهت دریافت گزارشات قابل اعتماد از میزان تأثیر پایداری (sustainability)[۱] و حرکت به سوی پیشرفتی مشخص، ضروری است؛ اما همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا موقعیت هایی که اقدامات پایداری (sustainability) بیشترین تفاوت را ایجاد میکنند را شناسایی نمایید.

مهم‌تر از آن،  این رویکرد جامع و مبتنی بر داده، می‌تواند به شما کمک کند تا عوامل پایداری را با فرایندهای تصمیم‌گیری‌ ادغام کنید تا به بهبود عملکرد عملیاتی، درآمد کسب‌وکار، سهم بازار و ارزش سهامداران کمک کند. برای موفقیت این رویکرد، رهبران کسب‌وکار باید نقش فعالی داشته باشند، خواه شما مدیر IT، معاون عملیات یا CFO (مدیر ارشد مالی) باشید.

میزان پیشرفت تاثیرات زیست محیطی را ردیابی کنید

ردپای رو به رشد فناوری اطلاعات (IT) باعث شده است که پایداری (sustainability) جزء لاینفک استراتژی فناوری و برنامه‌ریزی های نوآورانه شود. بسیاری از رهبران IT رویکردی پیشگیرانه و جمعی اتخاذ کرده‌اند.

فناوری اطلاعات پایدار، که با عنوان فناوری اطلاعات سبز نیز شناخته می‌شود، به مجموعه‌ای از اقدامات و روش‌ها اطلاق می‌شود که به منظور کاهش تأثیرات منفی فناوری اطلاعات بر محیط زیست انجام می‌شوند. این اقدامات شامل مراحل مختلف چرخه عمر فناوری اطلاعات، از جمله طراحی، تولید، استفاده، دفع و بازیافت می‌شود.

 به عنوان مثال، شرکت مایکروسافت با بنیاد نرم‌افزار سبز (Green Software Foundation) همکاری می‌کند تا استانداردهای جدید، ابزارها، و Best practiceهایی را تعیین کند که افزایش تساعدی تأثیرات زیست محیطی نرم‌افزار را با بهره گیری از هوش مصنوعی (AI) و Machine Learning شناسایی نماید.

فناوری دیجیتال می‌تواند مدل‌های تجاری جدید و جریان‌های درآمدی را فراهم کند تا به اهداف پایداری (sustainability) دست یافته یا از آنها فراتر روید، فناوری اطلاعات برای افزایش شفافیت و یکپارچه سازی هوش داده جهت پیگیری و گزارش­گیری میزان پیشرفت ضروری است.

فرصت‌هایی برای رهبران IT

ابتدا با ارزیابی میزان استفاده از منابع محاسباتی، ذخیره‌سازی و راندمان شبکه ی سازمان خود شروع کنید. برای کاهش مصرف انرژی، هزینه‌ها و رد‌پای فیزیکی مراکز داده‌ی خود، از پلتفرم‌ها و سرویس های مبتنی بر ابر استفاده کنید. بهینه‌سازی استقرار و پیکربندی سیستم‌ها، فرآیندها و ابزارهای IT درون سیستم‌ها و زیرساخت‌های فعلی شما نیز می‌تواند در کاهش تأثیرات کمک کند.

دستگاه‌هایی که استفاده می‌کنید در تأثیر زیست‌محیطی سازمان شما نقش کلیدی دارند. دستگاه‌های قابل بازیافت و تعمیر می‌توانند به افزایش طول عمر محصول و به حداکثر رساندن پایداری و در عین حال به حداقل رساندن رد‌پای کربن کمک کنند.

پایداری (sustainability) اثربخش به یک زیرساخت داده­ای قوی و هوش داده­ یکپارچه نیاز دارد. به دنبال راه‌هایی برای ساده‌سازی جمع‌آوری و محاسبه داده‌ها باشید تا اندازه‌گیری و نظارت بهتری بر انتشار آلاینده ها داشته باشید. یکپارچه سازی داده ها روی یک بستر دیجیتال قوی می تواند هم به اهداف پایداری و هم اهداف تحول کمک کند – از اهداف عملیاتی (مانند زنجیره های ارزش پایدار[۲] و کارایی عملیاتی) تا اهداف کلان کسب و کار (مانند کاهش ریسک و مدیریت انطباق).

از تعهد تا پیشرفت: تبدیل تعهدات به اقدامات

سازمان های مختلف، با اندازه ها و بخش های گوناگون، برای مقابله با چالش های پایداری و عمل به تعهدات خود، نیاز به تغییری بنیادی در رویه های رایج دارند. اما این تحول پایداری، با ایجاد و تقویت یک بستر دیجیتال مبتنی بر داده، می­تواند برای کسب و کارتان مفید باشد و به شما کمک کند تا:

  • با استفاده­ی حداکثری از سرمایه­ی داده­های موجود و بهبود کیفیت هوش داده، بیشترین بهره را از داده های خود ببرید.
  • سریعتر به کارایی برسید و زمان دستیابی به ارزش را تسریع بخشید.
  • با به حداکثر رساندن کارایی در ساختمان ها و عملیات خود، میزان مصرف انرژی و هزینه ها را کاهش دهید.
  • با انتقال حجم کاری به فضای ابری، صرفه جویی بیشتری را محقق کنید و میزان آلایندگی های خود را کاهش دهید.

بینش و دیدگاه شما چگونه می تواند به راهنمایی سازمانتان در مسیر پایداری کمک کند؟

[۱]: فناوری اطلاعات پایدار، که با عنوان فناوری اطلاعات سبز نیز شناخته می‌شود، به مجموعه‌ای از اقدامات و روش‌ها اطلاق می‌شود که به منظور کاهش تأثیرات منفی فناوری اطلاعات بر محیط زیست انجام می‌شوند. این اقدامات شامل مراحل مختلف چرخه عمر فناوری اطلاعات، از جمله طراحی، تولید، استفاده، دفع و بازیافت می‌شود.

[۲]:زنجیره ارزش پایدار، مفهومی است که بر مسائل جهانی مانند حقوق بشر، گرمایش زمین و آب شدن یخچال­ها، شیوه های کار عادلانه، آلودگی دریایی، کاهش پوشش جنگلی، آلودگی پلاستیک، آلودگی هوا و غیره تمرکز دارد.

منبع مقاله: سایت مایکروسافت

امتیاز به مطلب
۵/۵